Du har landat på Landskrona Flygklubb

Du har landat på Landskrona Flygklubb. Vi huserar i egna utmärkta lokaler på Enoch Thulins Flygplats som ligger 3 minuter från E6 vid Glumslövs backar mellan Helsingborg och Landskrona. Således lätt och snabbt nåbar för hela västra Skåne. Klubben är aktiv både inom modell-, motor- och segelflyg och äger 10 olika motor- och segelflygplan.

I vår flygskola bedriver vi utbildning både till Motorflyg– och Segelflygcertifikat. Med våra mer än 250 medlemmar är LFK en av Sveriges största flygklubbar. Motorflyget har stora variationer på flygplanstyper. Vi har Cessna 172 S, Cessna 172 M samt en Super Cub för bogsering av segelflygplan. Det finns god tillgång på flygplan i alla prisklasser med ett attraktivt abonnemangssystem.

 

[su_custom_gallery source=”media: 1245,5271,1246,5324″ limit=”50″ link=”lightbox” width=”150″ height=”150″ title=”never”]

 

När det gäller segelflyget har stora investeringar gjorts och numera finns en självstartande(SSG) Duo Discus XLT förutom en DG1000. På dessa tvåsitsiga bedriver vi utbildningen i segelflygning.  Klubben har dessutom ytterligare två moderna ensitsiga segelflygplan.

[su_custom_gallery source=”media: 5243,1168,1126,630″ link=”lightbox” width=”150″ height=”150″ title=”never”]

Klubben har en utmärkt asfalterad landningsbana på 1190 X 30 m med belysning för mörkerflygning. Dessutom finns ett grässtråk på 1050 m. Även modellflyget har ett utmärkt gräsfält. Onsdagar under säsongen är det alltid grillning på gång hos modellflygarna.

 

Vi har således utmärkta resurser och ser fram emot att träffa dig och vi informerar gärna om klubben. Kanske är du intresserad av att lära dig att flyga? Vi har förmodligen den billigaste flygutbildningen i Skåne!

Tillhör du dem som alltid spanar upp i luften när du hör ett flygplan? Antingen om du är intresserad av modell-, motor- eller segelflyg så har du kommit absolut rätt! Med ett flygcertifikat öppnar sig en helt ny värld för dig. Det bästa sättet att testa är att ta en provlektion. Vi lovar att provlektionen kommer att ge mersmak! Känner du någon annan som är intresserad så kan du köpa och ge bort ett presentkort på en provlektion. En garanterat uppskattad gåva. Om du vill ha mer information om våra utbildningar eller anmäla dig till kommande utbildningar fyll då i denna intresseanmälan eller boka en provflygning!

[su_gmap width=”460″ height=”300″ address=”Landskrona Flygklubb”][su_gmap address=”Landskrona Flygklubb”][/su_gmap]