Lokal flygtur – En introduktion till privatflygning

Landskrona flygklubb erbjuder lokal flygtur i syfte att presentera privatflyget för allmänheten genom sk. introduktionsflygning. Introduktionsflygning är: alla flygningar som utförs mot ersättning eller annan form av gottgörelse, som består av en flygtur med kort varaktighet och som erbjuds av en godkänd utbildningsorganisation eller en organisation som skapats med målsättningen att främja sport- eller fritidsflygning, i syfte att dra till sig nya elever eller nya medlemmar. Detta regelverk återfinns under EASA NCO.GEN 103 + Artikel 6 4a-c.

Som passagerare kan ni önska var ni vill flyga. Kanske vill ni se ert hus från ovan eller uppleva hur Kullaberg bryter sig upp från Skånes annars ganska platta landskap? Kom med förslag eller fråga er tilldelade pilot om tips.

Flygningen genomförs som en privatflygning där piloten flyger ideellt. Vid dåligt väder ställs flygningen in och en ny tid bokas. För er och andras säkerhet har Landskrona flygklubb nolltolerans mot alkohol och droger i samband med flygning.

 

 

Bokning

Fyll i formuläret på hemsidan och ange:
– Hur många är ni sammanlagd. Maximalt två passagerare kan åka med per runda.
– Önskemål om när ni vill flyga (en av våra piloter kontaktar er för bokning av detaljerad tid).
– Flygtid (30 min eller 60 min).

Det går även bra att ringa Daniel Blom på 0739-072741.

Priser

30 min – 1200 kr
60 min – 2200 kr
Tillägg för extra passagerare – 150 kr.
Priserna ovan inkluderar flygplanshyra och bidrag till klubbens främjande av allmänflyget.

Betalningsmöjligheter: Bankgiro, Swish eller kontant före flygning. Vi lämnar kvitto.

Flygrädsla

Människan är inte av naturen gjord för att flyga och många kan uppleva olika sorters rädslor i samband med flygning i flygplan. Funderar du på att åka med på en lokal flygtur men vet inte riktigt om du vågar? Kanske skulle en provsittning i flygplanet tillsammans med en av våra piloter kunna vara något för dig? Du får en kort presentation kring hur det fungerar att flyga i en mindre flygmaskin, en sorts ”torrflygning”, samt att du får möjlighet att ställa frågor. Hör av dig till oss angående lokal flygtur och berätta att du skulle vilja provsitta.


Frågor eller vill du boka direkt? Använd kontaktformulär nedan:    1 person2 personer3 personer


    30 minuter60 minuter